Skip to main content

Drama in de bouw

13 december 2019

We lezen het steeds vaker in vakbladen en in de media. De bouw kampt met een tekort aan vakmensen. Maar is dit werkelijk zo? En krijgen wij daar als groeiend bedrijf ook echt mee te maken. Het antwoord is simpel en eenduidig. JA!

Het aantal jongeren wat jaarlijks een technische opleiding start daalt jaar na jaar met een gemiddelde van 12%, lezen we. Dan kan je echt al beginnen spreken over dramatische cijfers. We merkten jaren geleden al dat de markt overspoeld werd door bedrijven die buitenlandse krachten begonnen aan te werven. Maar kan je ook nog echt anders? Als je je bedrijf wilt laten groeien, op een gezonde manier. Dan zijn jouw medewerkers jouw grootste investering. 

Door de krapte op de arbeidsmarkt kijk je na een tijdje vanzelf verder dan jouw neus lang is. Dus naar het buitenland. Maar laten we niet vergeten dat de oorsprong van het probleem waarschijnlijk bij onze samenleving zelf ligt. Waarom stimuleren we onze jeugd niet langer voor een technische opleiding? Daar waar het vroeger vanzelfsprekend was dat er een continue doorstroming was van jongeren die duaal wouden leren, dus werken en studeren samen. Het oude leercontract is daar een voorbeeld van. Waar schaarste is valt natuurlijk ook wel wat te verdienen.

Ik ben ervan overtuigd dat de gemiddelde geschoolde bouwvakker een mooi loon overhoudt op het einde van de maand. Voor ons is het dus een enorme uitdaging geworden om de juiste mensen aan te trekken. Zeker als je garant wilt blijven staan voor jouw gekende kwaliteit en aanpak. Laat ons stellen dat een job binnen een afwerkingsbedrijf zeker de nodige uitdaging met zich meebrengt, je er een mooi loon aan overhoudt én je hoort bij een select groepje van mensen die een vak beheersen. En wij kunnen het weten.

Trouwens…wij werven nog steeds aan!!

Drama in de bouw

Interesse?

We gaan steeds uit van onze eigen sterkte en kiezen resoluut voor perfectie en detail. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.