Skip to main content

Een goede prijs kwaliteit verhouding…maar wat is dat juist?

13 december 2019

Elke zaakvoerder gebruikt het te pas en te onpas. ‘wij hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding’.
Ja inderdaad, maar weet de bouwheer wel wat daar werkelijk mee bedoeld wordt? En wat omvat deze prijs dan in werkelijkheid?  Want zowel ‘prijs’ als ‘kwaliteit’ is perceptie.

In onze sector wordt vaak gebruik gemaakt van vaste eenheidsprijzen per m2. Lekker makkelijk hoor ik je denken. Ja, maar niet als je echt en oprecht met je klanten en projecten bezig bent. Want elk project is anders. En vraagt een andere aanpak, voorbereiding en opvolging. Als je als bedrijf verschillende en uiteenlopende projecten wil afwerken met dezelfde afwerkingsgraad, dan kan je eigenlijk nooit werken met vaste eenheidsprijzen.

Een bedrijf dat alle factoren voor een bepaald project in rekening brengt bij zijn calculatie, zal dan ook vaak de duurdere partner zijn. Maar deze zal niet de duurdere zijn op het einde van de rit. En de bouwheer zal ook nooit voor verassingen komen te staan. Wij maken ons sterk dat we altijd alle factoren in rekening brengen bij calculatie. Zowel in de omvang van de werken als de complexiteit. Bijvoorbeeld, dat we rekening houden met delicate materialen en deze dus ook voldoende beschermen. Of dat we rekening houden met moeilijk te bereiken plaatsen, enz. Dit kan uiteraard enkel maar als je beschikt over een grote dosis ervaring, en het juiste inlevingsvermogen bij de opdracht. Maar op deze manier kunnen we je wel garanderen dat elke werf een topafwerking krijgt.

Het blijft een cliché dat altijd overeind zal blijven: goedkoop is vaak dure koop na afloop.

Aarzel dus zeker niet om een aanvraag te plaatsen voor een offerte op maat!

Interesse?

We gaan steeds uit van onze eigen sterkte en kiezen resoluut voor perfectie en detail. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.